Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Wethouder waarschuwt tegen voederen vogels

LISSE > Vogelvoederende senioren lijken de veroorzakers van de almaar toenemende meeuwenoverlast. Dat valt op te maken uit de woorden van wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse). Tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 18 januari informeerde hij de commissieleden hierover.


De meeuwenoverlast in het dorp neemt hand over hand toe. Het is mogelijk, om hier maatregelen tegen te nemen, maar dat gaat (te) veel geld kosten. Ruigrok rekende de politici voor: ,,Het aanbrengen van (meeuwen,red.) werende materialen kost 1.500 euro per 50 m2. We hebben in Lisse heel veel platte daken. Met name in het centrumgebied. Het is een enorme operatie. Onze inzet is vooral, dat we inwoners gaan informeren om vooral niet te voeren. Voeren zorgt ervoor dat meeuwen blijven komen. Vooral rond bejaardencentra is dat het ergste; daar gaat onze aandacht naar uit.''