Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2017

Brandweerkazerne wordt verkocht

LEIMUIDEN > De Veiligheidsregio Hollands-Midden mag de brandweerkazerne aan de Dr. Stapenséastraat 35 kopen van de gemeente. Hiervoor wordt een bedrag betaald van 50 euro per m2. Ter vergelijking: wanneer inwoners die snippergroen kopen, waarop later bijvoorbeeld een schuurtje gebouwd kan worden, betalen 225 euro per m2.


De brandweerkazerne in Leimuiden voldoet niet meer aan de (wettelijke) eisen en wensen van de Brandweer. Er is een forse investering van 350.000 euro nodig om de kazerne te laten voldoen aan deze eisen. Voor zowel de gemeente als de Veiligheidsregio zou de bete oplossing zijn om de kazerne over te dragen. Wel behoudt de gemeente een eerste recht van (terug)koop. De Veiligheidsregio zal voor eigen rekening en risico investeren in het gebouw en het bijbehorende terrein. Wethouder Yvonne Peters laat weten: ,,Een brandweerkazerne moet aan alle vereisten voldoen. Er moet veilig en tijdig worden uitgerukt. Dit is een oplossing waar iedereen mee tevreden is. We zijn blij, dat we het zo in orde kunnen maken.'' Met deze afspraak is ook de toekomst van de kazerne voor minimaal de komende tien jaren verzekerd.