Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2017

Dwangsom voor failliet bedrijf

ROELOFARENDSVEEN > De Bergings Centrale Bollenstreek B.V. (BCB; Cilinderweg 43) is inmiddels failliet verklaard, maar toch was deze onderneming onderwerp van gesprek in het college van burgemeester en wethouders.


Het bedrijf heeft in het verleden namelijk voorschriften overtreden van onder andere het 'Activiteitenbesluit'. Zo waren de vloeren van de wasplaats en tankplaats niet vloeistofdicht. De Omgevingsdienst West-Holland heeft de BCB een dwangsom van 11.500 euro opgelegd. De BCB heeft een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit om die dwangsom ook in te vorderen. Maar de bezwaarschriftencommissie heeft dit afgewezen. De 11.500 euro moeten dus gewoon betaald worden. Maar of er nog wat valt te halen uit de failliete boedel is onzeker.