Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2017

Goede kwaliteit van wegen

LISSE > Het onderhoud van de wegen is prima. Deze mededeling kon Luut van Hoogevest, adviseur bij ingenieursbureau Sweco donderdag 16 februari melden. Hij deed dit tijdens de gezamenlijke vergadering van de commissies Ruimte & Infrastructuur en Maatschappij & Financiën.


Zo is het percentage 'zeer slecht asfalt' in het dorp gedaald van 5% naar 4% en de meeste verhardingen en asfaltwegen zijn goed tot zeer goed. Van Hoogevest adviseerde, dat de gemeente de komende vijf jaar 713.000 euro besteedt aan groot onderhoudswerkzaamheden van straatwerk en een miljoen euro aan het onderhoud van asfaltwegen, fietspaden en looproutes. De adviseur concludeerde: ,,De kwaliteit van de wegen is de afgelopen vijf jaren aanzienlijk verbeterd. Het beheer van de verhardingen in Lisse is goed op orde. Lisse komt er ten opzichte van het gemiddelde van gemeenten goed uit.''