Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Veel ontevredenheid over inspraak Klinkenbergerplas

OEGSTGEEST > De herinrichting van de Klinkenbergerplas zou een toonbeeld moeten worden van inwonerparticipatie. Maar de werkelijkheid blijkt toch veel grimmiger te zijn. Maar liefst 129 zienswijzen zijn binnengekomen bij de gemeente met ideeën voor de toekomst van de Klinkenbergerplas én kritiek over de opgestelde plannen.

Eerder al lieten meerdere hondeneigenaren zich uiterst kritisch uit over de inperking van de losloopruimte van hun geliefde viervoeters. Maar ook de Vereniging van Hengelsport heeft zich rechtstreeks tot de gemeenteraadsleden gewend om hun zorgen te uiten over de mogelijkheden om in de Klinkenbergerplas nog te gaan vissen. Wethouder Jos Roeffen (HVO) liet naar aanleiding van vragen van fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) weten, dat de gemeenteraad in maart mag praten over de zienswijzen, wensen en bedenkingen van de gebruikers van de Klinkenbergerplas. Het definitieve ontwerp van dit natuurgebied en recreatieterrein moet een maand later vastgesteld worden. De wethouder kon nog niet vertellen, wanneer een onderzoek gedaan wordt naar hoe de inwoners het participatieproces hebben gevonden. Dat laat hij over enkele weken weten.


Joep Derksen