Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Bezorgdheid over woningen arbeidsmigranten

KAAG EN BRAASSEM > Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) staat 'niet negatief' tegenover de plannen om aan de Floraweg 122 onderdak te bieden voor zestig arbeidsmigranten. Wel blijft haar partij de ontwikkelingen kritisch volgen, zo bleek maandag 6 maart tijdens de fractievergadering. ,,Er is een principebesluit van het college (voor de realisatie van tien tijdelijke woningen voor de arbeidsmigranten, JD), maar er moet draagvlak zijn onder de inwoners én een akkoord van de Provincie.''


Wel vond ze: ,,De manier waarop de tijdelijke woningen gesitueerd zijn, vind ik bijzonder.'' Hiermee doelde ze op de plannen om de bouw van deze huizen direct naast een bestaande woning te plannen. Thijs Mooren bleek het hier mee eens. ,,Ik vind dit een tweede bedrijfstak. Mensen die er om heen wonen, mogen daar geen last van ondervinden. In Boskoop staat iets vergelijkbaars op een afgelegen terrein en hier komt het pal naast een woning.'' Daarnaast is er de bezorgdheid, dat het toestemming geven aan één kweker voor de realisatie van tijdelijke woningen voor arbeidsmigranten, er voor zorgt dat andere kwekers hetzelfde recht kunnen claimen.