Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2017

Bruggen aangepakt

OEGSTGEEST > De grote toename van het verkeer zorgt er voor, dat de gemeente maatregelen moet nemen om de bruggen te verstevigen. Hierdoor mogen vrachtwagens met een totaalgewicht van maximaal 40 ton en een aslast van negen ton nog over de Leebrug (Abtspoelweg). Trucks tot 45 ton mogen over de Van Eysingabrug (Haaswijklaan).

Voor andere bruggen ligt het maximumlaadgewicht een stuk lager. De brug bij de ingang naar de volkstuinen (Van Cuycklaan) wordt uiterlijk in 2018 helemaal vervangen. Dan mag verkeer tot 3,5 ton er overheen gaan. De vier bruggen op de Martinus Houttuynhof krijgen een maximum aslast van tien ton. Later dit jaar worden slechte wegdekken vervangen. Het hele brugdek en de leuning van de fietsbrug 'Jan Hendrik Oortbrug' (langs het Oegstgeester Kanaal) wordt dit jaar ook vervangen.


De gemeente gaat dus al deze maatregelen ergens in de komende twee jaar uitvoeren, maar een precies schema is nog niet bekend. Wel laat een woordvoerder alvast weten: ,,Door de maatregelen kan zwaar vrachtverkeer een aantal bruggen in Oegstgeest niet meer gebruiken. In veel gevallen vormt de A44 een goed alternatief. De brandweer krijgt (met uitzondering van de brug in de Van Cuycklaan) ontheffing voor ritten met prioriteit 1 en 2 en zal voor overige ritten indien nodig rijden via de A44.'' Bussen zijn volgens de woordvoerder lichter dan het maximale gewicht en ondervinden dus geen hinder van de maatregelen.'' Woningen aan de Martinus Houttuynhof en de volkstuinen ter hoogte van de Van Cuycklaan zullen niet bereikbaar zijn voor vrachtverkeer dat zwaarder is dan de gestelde beperkingen. De afvalinzameling blijft ongewijzigd en ook hier blijven woningen bereikbaar voor hulpdiensten.