Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2017

Huttenbouw bedreigd in voortbestaan

OEGSTGEEST > Een nieuwe editie van de huttenbouw staat op losse schroeven. 'Hut 16' heeft namelijk een groot tekort aan sloophout, om die hutten te bouwen. Commissielid Van Dillen (CDA) uitte hierover vorige week een noodkreet.


Vorig jaar deden zo'n honderd kinderen mee aan 'Hut 16' en het was een groot succes. Maar dit jaar is er volgens Van Dillen ,,nergens hout te krijgen''. Ze riep het college van burgemeester en wethouders op, om een aparte container neer te zetten bij de milieustraat. Dan kunnen inwoners en bedrijven hun sloophout daar naar toe brengen, zodat het voor 'Hut 16' gebruikt kan worden. Wethouder Marien den Boer (CDA) deed geen toezegging, maar liet wel weten 'te kijken wat mogelijk is'.