Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Snelvaren wordt beloond

KAAG EN BRAASSEM > Liefhebbers van snel varen op het Braassemermeer kunnen hun hobby veel goedkoper gaan uitoefenen. Het college van burgemeester en wethouders wil de legestarieven verlagen van 690,80 euro naar slechts 275 euro. Wie maar één dagje keihard wil knallen op het water, kan dit doen voor het bedrag van 41,45 euro.

Met de tariefsverlaging wil het college 'impuls geven aan de watersport en meer gelijkheid krijgen binnen het recreatiebeleid in de regio'. Nadat in 2014 de tarieven voor het mogen snelvaren dramatisch omhoog gingen naar 690,80 euro, besloten veel snelvaarliefhebbers het risico te nemen om illegaal hun hobby uit te voeren. De pakkans op het water is klein en met een boete van 90 euro kun je zeven keer betrapt worden, voordat het écht pijn gaat doen. Inderdaad bleek in de jaren daarna een afname te zien van het aantal aangevraagde en verleende ontheffingen. En er werden steeds meer illegale snelvaarders gesignaleerd, wat weer tot overlast leidde voor andere watergebruikers.

Het college belooft ook, dat actiever gecontroleerd gaat worden op het hebben van een ontheffing en een vaarbewijs. Het is de verwachting, dat de lagere snelvaartarieven niet zullen leiden tot meer snelle boten met geluidsoverlast en een te hoge CO2-uitstoot. Dit collegevoorstel wordt aan de gemeenteraad voorgelegd, die hier nog een oordeel over moet geven.