Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Zorgen over mantelzorgers

LISSE > De seniorenraad maakte zich maandag 13 maart ernstig zorgen over de almaar stijgende overbelasting van de mantelzorgers. In Lisse zijn het er officieel 240, maar de vrees is dat er nog veel meer mensen zijn, die moeten zorgen voor hun partner of naaste. De seniorenraadsleden waren het er over eens, dat mantelzorg nooit minder wordt, maar alleen maar een stijgende druk legt op de verzorger.


Voorzitter Berna van Amersfoort pleit daarom voor veel meer respijtzorg. ,,En dan niet een weekendje, maar minimaal een week per jaar.'' Mantelzorgers die het water tot aan de lippen staat en naarstig op zoek zijn naar een plek om te ontspannen, krijgen echter regelmatig 'Nee' te horen. Van Amersfoort vindt dit ,,een grof schandaal, dat de crisisplekken niet gebruikt kunnen worden. We betalen er maandelijks premie voor, maar particuliere verzekeringen zeggen dan, dat het budget op is. Als mensen een weekje tot rust kunnen komen, kunnen ze er full speed tegenaan. Dat is in bepaalde situaties hard nodig.''