Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Koop en sloop van woningen voor komst rotonde

Ter Aar – De gemeenteraad moet donderdag 20 april een besluit nemen, of de gemeente 900.000 euro uitgeeft om drie stukken grond aan de Westkanaalweg (113, 117 en 117a) op te kopen. Hierna worden de drie panden die er op staan, compleet gesloopt. De aankoop moet er voor zorgen, dat de kruising bij de Aardamsebrug wordt omgebouwd tot een rotonde. Die rotonde moet er al in 2020 zijn; nog vóór de opening van het Integraal KindCentrum. Het woonhuis op Westkanaalweg 113 staat al enkele maanden te koop; als dit pand gesloopt wordt, is dat goed voor het gemak van het autoverkeer om op de rotonde over de Westkanaalweg aan te komen rijden.


Het is overigens nog niet zeker, dat de gemeente de grond en de gebouwen daarop ook daadwerkelijk kan kopen, zo blijkt uit ambtelijke stukken. Met de eigenaar van het kantoor op Westkanaalweg 117a is al overeenstemming bereikt over de koop, maar de woningeigenaar op Westkanaalweg 117 twijfelt nog. Heel lang kan die eigenaar er niet over denken; als hij blijft weigeren om het huis aan de gemeente over te dragen, ,,dan staat de gemeente andere wijzen van verkrijging open'', aldus een ambtelijk advies. Hiermee staat het pad van onteigening wagenwijd open.