Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

Tegenstanders telecommunicatiemast vangen bot

LISSE > De omwonenden die bezwaar hebben gemaakt tegen de plaatsing van de telecommunicatiemast op het Keukenhofterrein, vangen bot bij de bezwaarschriftencommissie. De leden van deze commissie vinden de bezwaren 'niet ontvankelijk' en gaan dus niet in op de argumenten van de tegenstanders. Het college van burgemeester en wethouders nam dit advies dinsdag 4 april over.


De gemeente verleende in juni vorig jaar een omgevingsvergunning voor het vervangen en verplaatsen van de bestaande mast. Buurtbewoners maakte bezwaar tegen de nieuwe locatie van de mast, de hoogte, angst voor straling, geluidshinder en het gebrek aan goede communicatie. Maar de bezwaarschriftencommissie stelde, dat deze bezwaren te laat zijn ingediend. Wel krijgt de gemeente nog een tip mee, dat voortaan de communicatie beter moet. ,,Alhoewel strikt juridisch gezien de gemeente hiertoe niet gehouden is, is het maatschappelijk gezien wel wenselijk om bij grotere terreinen duidelijker te publiceren (waar zo'n mast naar toe verplaatst wordt, JD).'' De gemeente neemt dit advies ter harte. In de loop van dit jaar worden wijzigingen op en aan bouwlocaties geplaatst op de website www.overheid.nl. Inwoners kunnen dan zelf aangeven of en waarvoor zij e-mail meldingen willen ontvangen.