Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Claim van 3 miljoen euro bedreigt voortbestaan Rijnlands Lyceum

OEGSTGEEST > Alles leek in kannen en kruiken voor het Rijnlands Lyceum; deze school vroeg de gemeente een garantie van 2 miljoen euro af te geven, zodat een aanbouw gerealiseerd kan worden voor de komst van expatleerlingen. Een officieel accountantskantoor liet weten, dat de cijfers goed waren. Maar toch werd wethouder Marien den Boer (CDA) vorige week volledig verrast door het inspreken van de heer Van Zanten, voormalig controller van Stichting Rijnlands Lyceum.

Van Zanten gaf aan, dat hij al jaren een rechtszaak heeft lopen tegen het Rijnlands Lyceum en dat deze school ,,al meer dan 300.000 euro schadevergoeding heeft moeten betalen.'' Op dit moment ligt deze zaak zelfs voor het hoogst rechtsorgaan, de Hoge Raad. ,,Mijn vordering is het tienvoudige en als de Hoge Raad hier mee instemt, betekent dat het faillissement van het Rijnlands Lyceum.'' Van Zanten wees er op, dat deze juridische claim niet in de cijfers zijn opgenomen, waarover het accountantskantoor een goedkeurende verklaring heeft afgegeven. ,,De cijfers die u gekregen heeft, vertegenwoordigen niet de werkelijkheid.''

Maar steunfractielid Van der Hoeven (CDA) wilde hier niets van weten: ,,We hebben professionals ingehuurd en er is een positief advies van Servicepunt71. We moeten vertrouwen op de informatie die we krijgen.'' Wel wilde hij van het college weten, ,,of er aanleiding is om de zaak nog verder te onderzoeken''. Ook andere partijen wilden weten, wat er nu precies aan de hand is. Den Boer liet weten over de bijdrage van de inspreker: ,,Dat is nieuwe informatie voor mij. Ik moet navragen hoe dat precies zit. Maar er ligt een accountantsrapport aan ten grondslag. Daar moeten we op kunnen vertrouwen. Als we daar aan moeten gaan twijfelen...'' Hij zegde toe, dat hij de gemeenteraad nog vóór de besluitvormende raadsvergadering zal informeren over deze kwestie. Vooralsnog gaat de gemeenteraad er van uit, dat de gemeente de garantie van 2 miljoen euro zal afgeven aan het Rijnlands Lyceum.


Joep Derksen