Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Financieel nadeel dreigt voor afvalverwerking

KAAG EN BRAASSEM > Hoewel de inwoners volgend jaar 'gestimuleerd' worden om flink veel afval te scheiden, is nog lang niet zeker dat dit de gemeente ook extra geld gaat opleveren. Normaal gesproken is het zo, dat gescheiden afval herbruikbaar is en dat de gemeente daar dan ook geld voor krijgt. Maar het bedrijf Cyclus laat weten, dat er veel kosten zijn voor het sorteren en vermarkten van deze PMD-producten (plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons). De gemeente schrijft een nieuwe aanbesteding uit.


Een ambtelijk rapport laat weten, dat de rekening wel eens hoger uit kan vallen. ,,Voor de sortering en verwerking van PMD is sprake van een ondercapaciteit. De huidige sorteertarieven zijn sterk gestegen ten opzichte van 2016. Het is nog onduidelijk wat dit uiteindelijk met de prijs zal doen. Cyclus verwacht dat, in verband met de krapte op de markt en het beperkte aantal spelers, de all-in prijs ten opzichte van 2017 niet zal dalen.''