Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Geen actie tegen geluidsoverlast Albert Heijn

OEGSTGEEST > Stapelgek worden ze er van: de buren van de Albert Heijn aan de Irislaan liggen 's nachts te woelen in bed. Voedselkarretjes die met veel lawaai van de vrachtwagens naar het magazijn worden gereden, het waarschuwende gepiep van achteruitrijdende trucks; de buurtbewoners zijn het helemaal zat. Inspreker Wout Bakelaar vroeg vorige week aan de gemeente om te handhaven, maar hij kreeg van de politiek het lid op de neus.

Bakelaar, die boven de Albert Heijn woont, liet mede namens andere omwonenden weten, dat er tot 2014 helemaal niets aan de hand was, waar het ging om geluidsoverlast. Maar inmiddels heeft hij al vaak met het management contact gehad over ladende en lossende vrachtwagens onder zijn voordeur. ,,Albert Heijn belooft van alles en erkent de overlast, maar doet er niets aan. Er zijn mensen verhuisd vanwege de overlast. Het begint om 22:00 uur 's avonds. Er zijn nachten, waarin je je bed uit rammelt, maar handhavers zijn er 's nachts niet.''

Commissielid Simon Vogel (HVO) wilde van het college van burgemeester en wethouders weten, of er actie ondernomen wordt. Namens burgemeester Emile Jaensch nam wethouder Jos Roeffen (HVO) het woord. Hij stelde, dat ,,vraagtekens gezet worden'' bij de klachten over geluidsoverlast. ,,Er worden tijdstippen aangegeven, waarvan Albert Heijn zegt, dat er niet gelost wordt. In het gebouw is op verschillende plaatsen op verschillende geluidsniveaus overlast. Meneer is een van degenen die er kennelijk overgevoeliger voor is. Het geluidsniveau blijft onder de landelijk vastgestelde normen.'' De gemeente onderneemt dus geen actie.


Joep Derksen