Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Gemeente geeft gratis grond weg

ROELOFARENDSVEEN > Landjepik kan goed uitpakken, al moet je er soms tientallen jaren geduld voor hebben. Het college van burgemeester en wethouders stemde er vorige week mee in, dat een stuk grond achter Zuideinde 119 gratis wordt weggegeven aan een particulier.


Dit stuk grond van 261 m2 staat op naam van de gemeente, maar tientallen jaren geleden werd er een hek omheen gezet door Gebr. Van Ruiten B.V. Hierop werd niet gehandhaafd en nu is het te laat. Door verjaring is de grond nu automatisch eigendom van de firmanten van het bedrijf. Het stuk grond ligt achter een voormalige kas, die tegenwoordig als theeschenkerij wordt gebruikt. In 1972 werd dit stuk grond overgedragen aan de gemeente, maar de familie Van Ruiten gebruikte dat perceel bij de uitoefening van haar tuindersbedrijf al sinds de ruilverkaveling van 1966. De gemeente heeft al ruim veertig jaar geen onderhoud gepleegd aan dit stuk grond. In de jaren '80 werd een erfafscheiding geplaatst en de gemeente heeft geen juridische rechten meer om aanspraak te maken op dit stuk land. Een ambtelijk verslag stelt: ,,Op basis van de gevonden feiten kan worden vastgesteld dat dit perceel al langer dan twintig jaren betrokken is geworden bij de bedrijfsvoering van de familie Van Ruiten. Het recht van de gemeente om het bezit van deze grond terug te vorderen, verjaart na twintig jaar, welke termijn dus inmiddels is verstreken. Of daarbij sprake is van goede of kwade trouw is niet relevant.''