Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2017

Gemeenteraad ziet af van derde lolly

NIEUWVEEN > De gemeente gaat niet bij de Provincie Zuid-Holland aan te kloppen met de vraag om meer huizen op de Verwondering te bouwen; huizen die alleen bedoeld zijn voor de eigen inwoners. Dit voorstel van gemeenteraadslid Lizet Keijzers (SBN) werd donderdagavond 18 mei hartgrondig afgeraden door burgemeester Frans Buijserd.


Keijzers zag het helemaal zitten: ,,Bouw meer dan de huidige honderd woningen op de Verwondering, zodat in dit gebied ook goedkopere huizen gebouwd kunnen worden voor onze eigen inwoners.'' Buijserd wist niet, hoe snel hij naar de microfoon moest grijpen: ,,Ik raad dat ten zeerste af. We krijgen dan waarschijnlijk het lid op de neus. Het is uitermate gevaarlijk dat te doen. Ik wil de verhouding met de Provincie niet op scherp zetten.'' De gemeente is namelijk bezig, om toestemming te krijgen voor woningbouw op het Teylers Park. Raadslid Martin Hoekstra (D66) lichtte toe: ,,Het is niet nu handig om toch te gaan proberen. We hebben al een aardige hoeveelheid woningen te bouwen. Een kind dat twee lolly's heeft en vraagt om een derde lolly, loopt het risico dat alles wordt afgepakt.'' Zijn collega Jan Hardenberg (VVD) was het hier mee eens. Hij wees er op, dat er in de toekomst ook huizen gebouwd kunnen worden op locaties van scholen die verplaatst worden. ,,Stook het vuur richting de provincie niet op, want die relatie ligt al niet zo gemakkelijk. Als het onmogelijk is, moet je niet aan een dood paard trekken.''