Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

'Huisvesting arbeidsmigranten reguleren'

KAAG EN BRAASSEM > Het college van burgemeester en wethouders wil de huisvesting van arbeidsmigranten officieel vastgelegd hebben. Dat is niet alleen vanwege de compassie voor de arbeidsmigranten, die soms onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Ook zit er een financieel voordeel in.


Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) lichtte maandag 22 mei toe tijdens de fractievergadering van zijn partij: ,,We willen de huisvesting van arbeidsmigranten niet hebben in recreatiewoningen, maar we willen inzetten op verspreide woningbouw of op tuinbouwgebied. Nu zijn er heel veel arbeidsmigranten. Ze hebben een enorme toegevoegde waarde voor de tuinbouw, al zorgen ze soms wel voor overlast. Maar ook als we het niet organiseren, bestaat de huisvesting van arbeidsmigranten wel. Als we het niet reguleren, lopen we 300.000 euro aan inkomsten mis. We kunnen het dus beter reguleren. Als er overlast veroorzaakt wordt, dan kan men er op aangeschreven worden.'' De 'PROlitici' waren het eens met deze uitspraken.