Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

,,In Noordwijk-Midden is er een andere wind dan in Noordwijk-Zee''

NOORDWIJK > In opdracht van de gemeente werden splinternieuw zonweringen aangelegd bij de Montessorischool en basisschool De Klaverweide. Maar dinsdag 16 mei bleek, dat die zonweringen bij het oud vuil kunnen. Deze zonweringen zijn namelijk niet bestand tegen harde wind. De gemeente draait op voor de kosten; een slordige 30.000 euro.

Wethouder Barnhoorn haastte zich te benadrukken, dat er niemand schuldig is aan deze fout. ,,De zonwering is volgens bestek geleverd. Maar bij gebruik voldoet het niet, omdat hij bij enige wind naar boven en naar onderen gaat. Het is niet zo, dat de zonwering niet van voldoende kwaliteit was, maar in feite was deze te licht voor die plaats (bij het SJC-terrein, JD). Dat heeft te maken met de windgevoeligheid van het gebouw; het staat in een vrij gebied, dat veel wind geeft.'' Raadslid Carla Versteege vond dit toch wel apart: ,,We wonen in Noordwijk. Hier waait het. Degene die dit levert, doet dit toch niet voor het eerst?'' Maar de wethouder stelde hierop: ,,In Noordwijk-Midden is er een andere wind dan in Noordwijk-Zee.'' Raadscommissielid Taverne (VVD) liet nog wel weten, dat een aannemer een meldplicht heeft, als ze er achter komen dat een te plaatsen product van onvoldoende kwaliteit is. Maar de gemeenteraad gaat akkoord met het weer plaatsen van nieuwe zonweringen.


Joep Derksen