Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2017

No go voor bedrijfswoning

LEIMUIDEN > De eigenaar van een perceel aan de Willem van der Veldenweg 12 mag daar geen tweede bedrijfswoning bouwen. Dat bepaalde het college van burgemeester en wethouders vorige week.


Deze vergunningsaanvraag was eerder al geweigerd, maar bij de rechtbank werd de gemeente teruggefloten. Dat ging volgens wethouder Yvonne Peters (VVD) om technische afwijzingen: ,,Als college hebben we als basishouding 'Ja, mits', maar niet alles kan. Een tweede bedrijfswoning is een no-go. We willen mensen niet op kosten jagen met allerlei onderzoeken, terwijl we weten dat de Provincie Zuid-Holland er voor gaat liggen.''