Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Noodkreet lijkt effect te hebben

LISSE > Een noodkreet van een inwoner, die samen met zijn gezin uit huis gezet dreigde te worden, lijkt toch effect gehad te hebben. Zowel de gemeenteraadsleden als de leden van het college van burgemeester en wethouders ontvingen vorige week een email. In deze email stond het schrijnende verhaal van deze inwoner, die vertelde dat hij binnenkort met zijn gezin op straat komt te staan.


Tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën van woensdag 17 mei vroeg commissielid Marianne Bergman (CDA) aandacht voor deze zaak. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) liet hierop weten: ,,Ik krijg wel eens vaker mail van mensen die zich in een lastige situatie bevinden. Als mens vind ik het naar, dat mensen er mee te maken hebben. We zouden allemaal willen helpen, maar dat kan praktisch niet. Ik ga niet over individuele gevallen. We hebben regels en afspraken. Voor schuldhulpverlening moeten mensen bij de ISD terecht. Er is een heel uitgebalanceerd systeem. Het zijn objectieve instanties, die afwegingen maken. Hoe pijnlijk dat voor het individu ook is.'' Toch lijkt er goed nieuws te zijn voor het betreffende gezin, want wethouder Adri de Roon (D66) wist te melden: ,,Vandaag (woensdag 17 mei, JD) zou een gesprek plaats kunnen vinden, waarbij een concreet aanbod (voor een woning, JD) gedaan wordt.''