Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Ondanks twijfels toch steun voor noodsprong Het DOK

OEGSTGEEST > De gemeenteraadsleden steunen het initiatief van het bestuur van basisschool Het DOK, om een 'nieuwe school' op te richten. Dit moet gebeuren, omdat het deze school na vijf jaren nog altijd niet gelukt is om het minimale aantal van 298 leerlingen te behalen. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OcenW) moet dit initiatief nog wel goedkeuren. Anders kan Het DOK subsidie van de rijksoverheid vergeten en moet het gebouw de deuren sluiten.

Het DOK moet op 1 oktober van dit jaar minimaal 298 leerlingen hebben, maar dat gaat niet lukken. Volgens het schoolbestuur komt dit, omdat de bouw van woningen in de wijk Nieuw Rhijngeest achter is gebleven bij de plannen. Maar raadscommissielid Bus (D66) was kritisch over dit argument. Hij wees op kinderen uit Katwijk en Oegstgeest, die ook naar Het DOK kunnen, maar waarvan de ouders een andere schoolkeuze maken. Ook zijn er leerlingen, die tussentijds afhaken en naar een andere basisschool vertrekken. Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) vroeg zich af: ,,Wat zijn de oorzaken waarom leerlingen vertrekken? Dat is niet uitsluitend te wijten aan onrust over het voortbestaan. Er zijn meerdere factoren.''

Wethouder Jos Roeffen (HVO) gaf hierop aan, dat hij er alle vertrouwen in heeft, dat de school al heel snel na 1 oktober minimaal 298 leerlingen heeft. Sterker nog; volgend jaar zou de gemeente al moeten nadenken over het financieel ondersteunen van Het DOK voor een uitbreiding van de school, zo verwachtte Roeffen. Hij zette vervolgens de raadsleden onder druk door te stellen: ,,Kunt u instemmen met dit besluit en daarmee een belangrijke stap te zetten voor het voortbestaan van het DOK?'' Hierop durfde geen gemeenteraadslid 'nee' te zeggen.


Joep Derksen