Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 mei 2017

Twijfels over toekomst ODWH

HILLEGOM > Wethouder Verheijen maakt zich zorgen om de toekomstige financiële situatie van de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). In november vorig jaar kwamen Yvonne Peters, voorzitter van het Algemeen Bestuur en ODWH-directeur Derk Eskes nog naar de gemeenteraad om daar de politici om geld te vragen. Het voortbestaan van de ODWH hing aan een zijden draadje en alle deelnemende gemeenten moesten bijdragen om een tekort van 'maximaal 1,7 miljoen euro' aan te vullen.

De ODWH behandelt vragen over onder meer milieuvergunningen en bouwtaken. Maar van de diensten van de Omgevingsdienst werd de afgelopen jaren steeds minder gebruik gemaakt. En dat was pijnlijk, omdat de ODWH al ambtenaren had aangenomen in de verwachting, dat er juist méér werk aan zat te komen. Een verbeterplan werd bedacht, waarbij onder meer op termijn de ODWH met 8,4 minder voltijdsbanen moet werken.


Maar Verheijen bleek woensdag 3 mei niet overtuigd van de plannen. ,,We hebben kanttekeningen over de financiële robuustheid van de ODWH. We zien het risico dat het een afvinklijstje wordt, waarbij we aan het einde (maar moeten, JD) zien of de maatregelen een bijdrage hebben geleverd aan de inhoudelijke robuustheid van de ODWH.'' Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur van de ODWH wil Verheijen zijn twijfels duidelijk maken. ,,We willen een toetsingskader over de inhoudelijke robuustheid van de ODWH. Ook willen we de visie van een nieuw aan te trekken directeur hierbij betrekken.''