Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2017

Wachttijden sociale woningen veel lager dan gesteld

KAAG EN BRAASSEM > Jarenlang riepen bestuurders in de regio, dat de wachttijden voor sociale woningen op waren gelopen tot acht jaar. Maar nu blijkt, dat dit getal schromelijk overdreven is. In Kaag en Braassem is de gemiddelde wachttijd voor een sociale woning (nog zonder alle extra sociale woningen die gebouwd moeten worden) 'slechts' vijf jaar.


Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) erkende vorige week, dat de gemiddelde zoektijd in deze regio is afgenomen. In Kaag en Braassem is er veel ophef geweest over de bouw van extra sociale woningen, maar de bezwaren werden weggewoven met het argument, dat mensen acht jaar moeten wachten op zo'n sociale woning. Maar dat blijkt nu vijf jaar te zijn: heeft de gemeenteraad nu besluiten genomen, op basis van een foute vooronderstelling? De wethouder: ,,Nee; onderleggers en bijlages zijn officiële rapportages geweest, die door het bureau Compaan zijn gemaakt. Daar zitten verschillende modellen in. Als de toestroom van de statushouders was gebleven, zoals het in 2015 ging, dan was de wachttijd voor sociale woningen rap naar boven geschoven. Ook exclusief de instroom van statushouders is een fors tekort. We zijn gered door de Turkijedeal en de verbetering van de economie leidt ook tot een hogere mutatiegraad van woningen.''