Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

100.000 euro voor blauwe ogen

HILLEGOM > De inkt van een raadsbesluit om meer geld uit te geven aan jeugdhulp was nog niet droog, of wethouder Fred van Trigt (CDA) moest donderdag 1 juni al weer naar de gemeenteraad komen vragen om extra geld te geven aan diezelfde jeugdhulp. Dat extra geld zou nodig zijn voor het uitvoeren van die jeugdhulp in 2017 en 2018.

De angst bestaat bij de raadsleden, dat de jeugdhulp een 'rupsjenooitgenoeg' wordt. ,,Zitten we hier over drie maanden weer met een vraag om extra budget?'', zo vroeg raadslid Van Rijn (BBH) zich af. Ook raadslid Boschma (D66) wilde weten, hoe de gemeenteraad ,,grip kan krijgen op de uitgaven''. En raadslid Hoekstra (CDA) vond, dat het tijd wordt, dat de transitie van de jeugdzorg, waarbij er beter en efficiënter wordt gewerkt, eindelijk eens begint.

De wethouder gaf toe, dat er opnieuw extra geld wordt gevraagd, al valt het bedrag volgens hem mee. ,,Het is best lastig met zo'n voorstel te komen, omdat de raad al een keer eerder een tijdelijk bedrag beschikbaar had gesteld. Het scheelt een ton op de prognose; dat is een relatief klein bedrag. We zijn niet bang dat we hier over drie maanden weer zitten (om extra budget te vragen, JD).'' Hoogstwaarschijnlijk krijgt Van Trigt wel de gevraagde extra 100.000 euro voor de jeugdhulp, maar gemeenteraadslid Van Rijn (BBH) vroeg zich wel hardop af: ,,Hoe lang moeten we de wethouder nog op zijn blauwe ogen geloven en maar vertrouwen hebben, dat het goed komt?''


Joep Derksen