Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2017

111 eengezinswoningen op Havenkwartier

LISSE > Het college van burgemeester en wethouders legt het ontwerpbestemmingsplan Havenkwartier opnieuw ter inzage. Omwonenden en belanghebbenden kunnen de komende zes weken reageren op de bouwplannen voor dit gebied waar de Hobahohallen staan. Een eerder ontwerpbestemmingsplan werd vorig jaar door de Raad van State vernietigd, na bezwaren van omwonenden. Maar wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) verwacht, dat nu alle seinen op groen staan.

Een van de belangrijkste bezwaarmakers is een timmerbedrijf; in het oude plan zou er in dat gebied alleen nog maar de mogelijkheid voor 'wonen' zijn. En dus zou de eigenaar zijn bedrijf daar niet mogen hebben. Maar dit probleem is opgelost in het nieuwe ontwerpbestemmingsplan; het timmerbedrijf wordt daarom niet belemmerd in haar uitvoering, zo laat de wethouder weten.

In het Havenkwartier komen niet alleen de 46 appartementen, die nu al gebouwd worden. Ook moeten er 111 zelfstandige eengezinswoningen verschijnen. De geplande zorgwoningen komen er niet: het bedrijf, dat deze woningen zou bouwen, heeft zich teruggetrokken. Hiervoor in de plaats komen zes 'grachtwoningen'. Ruigrok: ,,Die huizen zijn wat hoger en smaller en hebben een uitstraling van een Amsterdamse grachtenwoning. We hopen dat heel veel starters en inwoners van Lisse een mooie plek krijgen op deze prachtige locatie.'' Als er geen bezwaren binnenkomen, zou de start van de bouw al in september kunnen plaatsvinden, zodat de eerste bewoners er al in 2018 zouden kunnen intrekken.


Joep Derksen