Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

5.000 euro van betrouwbare partner

KAAG EN BRAASSEM – Enkele jaren geleden was de gemeentelijke samenwerkingsorganisatie Holland Rijnland nog op sterven na dood. Alleen met de belofte om minimaal 25% te bezuinigen en met een nieuw actieprogramma, mocht deze organisatie blijven bestaan. Toch moet de gemeente nu weer extra geld bijleggen op de begroting van Holland Rijnland.


Het is geen enorm groot bedrag, maar toch een kleine 5.000 euro. En dat terwijl burgemeester Marina van der Velde zich in oktober 2015 nog afvroeg: ,,Wat krijgen we van Holland Rijnland voor onze 370.000 euro?'' Nu komt deze instantie in totaal 110.000 euro tekort en Kaag en Braassem moet daar dus 4.962 euro aan bijdragen. Donderdag 15 juni liet wethouder Yvonne Peters (VVD) weten over deze extra bijdrage: ,,Wij waren een van de gemeenten die hebben ingezet op de omvorming van Holland Rijnland. Na heel veel bijeenkomsten zijn ambities en speerpunten bepaald en is de organisatie omgevormd. Dan blijkt toch, dat er een heel klein beetje extra geld nodig is en dan zijn we een betrouwbare partner.''