Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Bladkorven blijven

LISSE > De bladkorven komen ook dit najaar terug, ook al zijn ze geen onverdeeld succes. In de gemeente Leiderdorp klagen de gemeentelijk medewerkers over deze bladkorven; het is lastig om ze leeg te maken en bovendien helpen die korven nauwelijks om het bladafval op straat tegen te gaan.

Een gemeentelijk woordvoerder laat weten: ,,We zijn tevreden over de bladkorven. We zien het als extra service aan onze inwoners en het opgehaalde blad gaat in de vergistingsinstallatie, die Meerlanden heeft. Daarmee levert het ook nog een bijdrage aan een duurzame, circulaire economie.'' Ze vervolgt: ,,Het is inderdaad wel extra werk, en daarmee wat extra kosten voor de gemeente. Daarnaast zien we dat de korven af en toe oneigenlijk worden gebruikt. Er belanden soms ook complete struiken in. Dat is niet de bedoeling, ze zijn echt voor bladafval bedoeld. Deze nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen.''


Joep Derksen