Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2017

Blij met trekkershutten

LEIMUIDEN – Een onderzoek heeft uitgewezen, dat er prima drie extra trekkershutten gebouwd mogen worden aan de Vriezekoop 11j. Het college van burgemeester en wethouders ziet de komst van deze hutten dan ook met belangstelling tegemoet. Het ontwerpbestemmingsplan wordt ligt de komende zes weken ter inzage op het gemeentehuis, zodat iedereen er een mening over kan geven.

Wethouder Herman Haarman (D66) laat hierover weten: ,,We willen de recreatie in deze gemeente bevorderen, waar het gaat om het aantal overnachtingsmogelijkheden. Dit is de mogelijkheid om daar op beperkte schaal aan mee te werken.'' Mochten de woningen in de buurt minder waard worden, dan draait de initiatiefnemer op voor deze schade, zo stelde de wethouder met nadruk. Dus als er bij tien woningen een waardevermindering van 25.000 euro is, door de komst van de trekkershutten, moet de initiatiefnemer een kwart miljoen euro neerleggen.

Maar is de komst van de trekkershutten het verlies van de natuur wel waard? De wethouder: ,,Je zit met je mooie gemeente, die je mooi wilt houden. Maar deze raad heeft uitgesproken om de recreatie te bevorderen. Daar zit een spanningsveld. Het zijn kleine trekkershutten van 36 m2; de natuur wordt niet erg belast en er blijft voldoende doorzicht op de Drecht. Er staat al één schuur; deze wordt omgebouwd tot één van de trekkershutten en daarnaast komen er nog eens drie gebouwtjes van 36 m2. Ik heb me de vraag gesteld, in hoe verre we onze landschappelijke visie ondergeschikt willen maken aan de recreatieve visie. Maar de natuur wordt hier niet enorm belast.''


Joep Derksen