Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2017

Energieakkoord heeft grote gevolgen

KAAG EN BRAASSEM > De gemeenteraad gaat binnenkort hoogstwaarschijnlijk akkoord met het 'Energieakkoord Holland Rijnland 2017 – 2025'. Dit stuk kan vérstrekkende gevolgen hebben voor het landschap in Kaag en Braassem. Want om aan de hoognodige alternatieve energie te komen, moeten er veel zonnepanelen én windmolens bijkomen.


Tijdens de fractievergadering van de VVD liet inwonerraadslid Jan van der Geest hierover weten: ,,De impact van dit energieakkoord is wel iets groter dan een paar recreatieterreintjes langs de Drecht, waar iedereen nu wel over valt.'' Zijn fractievoorzitter Alwin Koek was het hier mee eens en deed er een schepje bovenop: ,,Het is wel raar, dat windmolens hier in deze provincie niet vlak langs de snelweg mogen staan, terwijl het iets verderop (in Noord-Holland, JD) wel mag.'' CDA-fractievoorzitter Karin van der Kaaden kreeg maandag steun voor haar pleidooi om meer huizen zonder gasaansluiting te laten bouwen. Nu is nog in de regio afgesproken, dat dit niet mag gebeuren, maar over een aantal jaren moeten nieuwbouwhuizen juist afgesloten zijn van het gas. Van der Kaaden neemt het initiatief om dit onderwerp bespreekbaar te maken in de regio.