Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2017

Enthousiasme over nieuwbouwplannen

OUD ADE – Tijdens de informatiebijeenkomst over de nieuwbouw op de plek van de Oostenrijkse woningen waren er vrijwel alleen maar voorstanders van de plannen. Met name de senioren, die al elf jaar lang wachten om een woongroep op te zetten, zijn voorzichtig blij.

Lida van Tilburg, communicatieadviseur van MeerWonen, informeert dat binnenkort de laatste bewoners vertrekken uit de Oostenrijkse woningen. Deze huizen, die net na de tweede wereldoorlog gebouwd werden, worden plat gegooid en hiervoor in de plaats komen in totaal twintig woningen. Niet alleen eengezinswoningen, maar ook een gebouw van twee verdiepingen, waar een woongroep in komt te zitten. Naar aanleiding van alle opmerkingen, die maandag 12 juni gemaakt werden tijdens de informatiebijeenkomst, hoopt MeerWonen al in juni met een voorlopig ontwerp van de nieuwbouw te komen.

Gevraagd naar haar mening, laat Nel van der Poel weten dat ze het appartementengebouw liever vandaag dan morgen ziet komen. ,,Het duurt allemaal veel te lang. We worden na al die jaren wachten stokoud. En dat voor die twaalf appartementjes; waarom zijn ze daar zo lang mee bezig? Als je ziet wat er in de Veen gebouwd wordt, waarom doen ze dan zo moeilijk om hier in Oud Ade een appartementengebouw neeer te zetten?!'' De ultraseniore vervolgt: ,,Ik weet niet of ik het nog zal halen om in de woongroep te komen; misschien ben ik dan al lang vertrokken.'' Ook voor Corrie Roos hebben die elf jaren wachten nu wel lang genoeg geduurd. ,,We worden ouder, maar hebben nog altijd belangstelling om naar de woongroep te verhuizen. Al moet er dan ook een mogelijkheid zijn om een soort tuintje op het balkonnetje te hebben en de appartementen mogen ook wel wat ruimer zijn.''


Joep Derksen