Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2017

Extra groenstrook aangepakt

LISSE > Het college van burgemeester en wethouders wil een groenstrook langs de Oranjelaan aanpakken. Voor het opkalefateren van dit gebied tussen het Zuiderkruis en de Oranjelaan is 121.000 euro nodig en de gemeenteraad moet hier toestemming voor geven. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) verstrekte dinsdag 23 mei hierover meer informatie.

De Oranjelaan is één van de doorgaande wegen in het dorp en het groen langs deze weg wordt flink aangepakt. Hierbij wordt zoveel mogelijk ingezet op het behoud van de bomen. Van de 140 bomen, blijven er 120 staan; de 20 zuurstofscheppers die worden gekapt, worden weer vervangen voor evenveel nieuwe exemplaren. Tot nog toe was het niet de bedoeling om ook de groenzone Merenburg aan te pakken, maar op verzoek van de bewoners, heeft het college dit initiatief toch genomen.

Nieuwenhuis vertelt over wat er gaat gebeuren met die groenstrook. ,,Het wordt een complete herinrichting, al blijven de veertig bomen daar staan. We gaan niet alleen een beetje knippen en snoeien, maar alle heesters worden verwijderd. Daarna gaan we dit gebied opnieuw opbouwen met nieuwe heesters, waarbij we de omwonenden betrekken.'' Langs de Oranjelaan komt ook deels een beukenhaag met grasstrook, waar een bollenmengsel in geplant wordt. De trottoirs die liggen in het gebied tussen het Fioretti College en het beeld 'Blote Bertus' worden in verband met hun slechte kwaliteit ook vervangen. Nog dit jaar moeten alle werkzaamheden afgerond zijn.


Tekst: Joep Derksen