Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Hogere celstraf voor Petra T.

KAAG EN BRAASSEM > Petra T., de stiefmoeder van het indertijd 12-jarige meisje dat mishandeld werd en bijna stierf aan onderkoeling, heeft toch nog een hogere straf gekregen. Eerder kwam Petra bij de rechtbank nog weg met een gevangenisstraf van drie jaar. Maar vorige week bepaalde het Gerechtshof, dat Petra in totaal 4 jaar en 6 maanden in de cel moet. Als Petra niet in hoger beroep gaat, moet zij dus nog eens ruim een jaar achter de tralies zitten.


In tegenstelling tot de rechtbank heeft het Gerechtshof Petra wél zwaar aangerekend, dat ze haar stiefkinderen pschologisch en fysiek gemarteld heeft. Ook oordeelt het Gerechtshof, dat Petra schuldig is aan poging tot doodslag van haar stiefdochter. Toch kreeg ze geen TBS opgelegd. Het Gerechtshof oordeelde, dat ,,de kans op herhaling klein is'', omdat Petra uit de ouderlijke macht van haar stiefkinderen en haar 'eigen' kinderen is gezet. Mocht Petra het risico nemen om toch naar de Hoge Raad te gaan, in de hoop dat haar celstraf toch verminderd wordt, dan zou de TBS alsnog opgelegd kunnen worden.