Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2017

Kerklaan wordt opnieuw ingericht

LEIMUIDEN – Met het opnieuw inrichten van de Kerklaan, komen er zes nieuwe parkeerplaatsen bij. Nu zijn er in dit gebied 53 plekken om de auto te stallen en dat worden dus 59 plaatsen. Verder krijgen de fietsers meer ruimte en komen ze te rijden op fietssuggestiestroken. Deze fietssuggestiestroken komen op de rijweg te liggen en worden met rode bakstenen, danwel een rode kleur aangegeven. Met het gebruik van de fietssuggestiestroken kunnen de auto's elkaar wel passeren, maar ze moeten meestal wel snelheid minderen.

Het naastgelegen talud wordt iets steiler, maar volgens wethouder Herman Haarman moet dat geen veiligheidsprobleem opleveren voor de fietsers. Tussen de fietssuggestiestrook en het talud komt een 'opsluitprofiel', met op diverse plaatsen een goot. Maar een oplopende rand moet er voor zorgen, dat de fietsers niet zomaar het talud afrijden.

Verder wordt het trottoir smaller, maar daar kunnen nog wel ouders met kinderwagens en rolstoelgebruikers overheen. Voor de veiligheid zou het beter zijn, dat er geen vrachtwagens meer door de Kerklaan mogen rijden, maar zo ver wil de gemeente niet gaan. ,,Vrachtwagens mogen er blijven rijden'', aldus Haarman. De Kerklaan wordt geen eenrichtingsweg; de bewoners zelf zien dat niet zitten, zo stelt de wethouder. De werkzaamheden beginnen deze herfst en moeten in het eerste kwartaal van 2018 afgerond zijn. De kosten bedragen 'minder dan een miljoen euro', zo wist Haarman te vertellen. Meer informatie is te vinden op: www.kaagenbraassem.nl/wonen-en-leven/projecten_3320/item/leimuiden-herinrichting-kerklaan_35389.html?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=kerklaan.


Joep Derksen