Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

Leren 3D printen in bibliotheek

WOUBRUGGE – Er zijn inwoners die denken, dat het bibliotheekpunt alleen bedoeld is voor de nabijgelegen school. Dat is niet zo; deze bibliotheek, die helemaal gerund wordt door vrijwilligers, is er voor alle kinderen én volwassenen. Regelmatig zijn er ook nieuwe activiteiten; zo is deze hele maand op iedere woensdag een eLAB. Woensdag 14 juni stond het eLAB in het teken van 3D-printen en digitale filmpjes maken.

Kinderen konden zich van tevoren opgeven en het eLAB zat dan ook helemaal vol. Paula van der Schoor is één van de bibliotheekvrijwilligers en ze licht toe: ,,In de hele maand juni kunnen kinderen hier elke woensdagmiddag terecht. Ze kunnen hun eigen Lego-filmpje maken, waarbij ze eerst een verhaal moeten verzinnen. Maar ze kunnen ook leren om games te programmeren, tekenen met een 3D-prn of 3D printen. Of een eigen robot maken. Er is heel veel animo voor.''


Inmiddels zijn kinderen van basisschoolleeftijd al druk bezig. Maaike houdt zich bezig met het creëren van haar allereerst 3D-ontwerp. ,,Ik vind het wel moeilijk'', zo geeft ze toe. Iets verderop zit Silje: ,,Ik probeer een poppetje te maken. Als het klaar is, dan komt die ergens uit een printer en dan mag ik 'm meenemen naar huis'', zo laat ze enthousiast weten. Ruben is juist bezig met het bouwen van een Lego terreintje. ,,Ik ben iets aan het maken voor een Lego-filmpje. Ik moet eerst wat bouwen, daarna moet ik met een iPad allerlei verschillende dingen opnemen en daarna kan ik het filmen.'' Aan het eind van de middag gingen alle kinderen trots met hun nieuwe creaties naar huis. Een filmpje over deze activiteit is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=7pqGpo7qJtY&t=11s.