Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

Nieuwe regels voor laadpalen aanvragen

KAAG EN BRAASSEM > Het gemeentebestuur heeft vorige week nieuwe regels vastgesteld voor het plaatsen van openbare oplaadpalen voor elektrische auto's. Hierdoor moet het gemakkelijker worden om zo'n auto in de eigen gemeente op te laden. Tot nu toe is dat namelijk nog niet mogelijk op openbaar terrein.


Het nieuwe beleid gaat uit van het ,,laadpaal-volgt-vraag-principe''. Particulieren kunnen via www.laadjeauto.nl aanvragen indienen voor een laadpaal in de openbare ruimte. Het bedrijf Engie controleert die aanvraag en bepaalt of de aanvrager in aanmerking komt voor een laadpaal. Deze persoon moet in het bezit zijn van een elektrisch voertuig en niet in staat zijn om op het eigen terrein te kunnen parkeren. Ook mag er nog geen andere openbare laadpaal aanwezig zijn binnen een afstand van 250 meter. Wethouder Yvonne Peters (VVD): ,,Het heeft even geduurd, maar beter laat dan nooit. Elektrisch rijden is het rijden van de toekomst. Maar het is de verantwoordelijkheid van de rijder zelf, dat hij zijn auto oplaadt.''