Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

Ondernemers en bestuurders maken plannen voor stimulering waterrecreatie

KAAG EN BRAASSEM – Ondernemers en bestuurders komen op dinsdag 27 juni bij elkaar om te praten over nieuwe plannen voor het stimuleren van de waterrecreatie. Uiteindelijk moet deze bijeenkomst leiden tot projecten, die de regionale economie een flinke stimulans geeft. Het initiatief hiervoor is genomen door het Ondernemersplatform Hollandse Plassen en wordt ondersteund door onder meer Kaag & Braassem Promotie, Waterrecreatie Nederland en Leiden Marketing.

Het gebied van de Hollandse Plassen strekt zich uit van Katwijk tot aan de Loosdrechtse Plassen. Nu is de tijd gekomen, dat bestuurders samen optrekken, zodat de waterrecreatie zich veel beter kan ontwikkelen, zo vinden de ondernemers. Tijdens de ontbijtsessie krijgen alle aanwezigen de kans om hun plannen op een 'ideeënkaart' voor het hele Hollandse Plassengebied te plaatsen. Vervolgens wordt gekeken welke organisaties en instanties met elkaar willen samenwerken om die ideeën te realiseren.


Daarnaast wordt gesproken over projecten, die nu al succesvol ontwikkeld worden, zoals Sail Leiden en de vaarroute Molens en Meer. Hierdoor komen meer watersportgenieters naar deze regio en dat is weer goed voor de lokale economie. Uiteindelijk praten de ondernemers met bestuurders van gemeenten en de Provincies Zuid-Holland en Noord-Holland over de vraag hoe de ideeën en projecten ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Alle ideeën, waar de aanwezigen enthousiast over zijn, komen op een 'Samenwerkingskaart Hollandse Plassen' te staan. Op deze manier blijven de ideeën 'op de kaart' van de regionale bestuurders. Ondernemers kunnen zich nog aanmelden voor deze ontbijtsessie, die vanaf 08:00 uur plaatsvindt in Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse meer. Voor meer informatie: Arjan Bakker: arjan@bureaubolwerk.nl