Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2017

Oostenrijkse woningen gaan plat

OUD ADE > Op de plek van de Oostenrijkse woningen komen niet alleen nieuwe eengezinswoningen, maar ook een 'kleinschalig appartementengebouw'. Het gaat om twintig woningen in de buurt van de Kolk. Dat liet MeerWonen weten vorige week weten. Maandag 12 juni werden de omwonenden en geïnteresseerden voor nieuwbouw gevraagd naar hun mening. Een deel van deze meningen wordt vervolgens verwerkt in de bouwtekeningen van een architect. Deze tekeningen worden donderdag 6 juli tussen 17:00 uur en 20:00 getoond in het Dorpshuis in Oud Ade.

Wethouder Herman Haarman (D66) laat weten over deze ontwikkeling: ,,Dit zal al lang in de pen en het lijkt me heel goed, dat het zo gaat. Het merendeel van de Oostenrijkse woningen wordt al langere tijd niet meer verhuurd. Bepaald is, dat deze woningen niet monumentaal zijn en de nieuwe woningen voorzien in een behoefte van Oud Ade.'' Vooralsnog blijven de Oostenrijkse woningen in Roelofarendsveen gewoon staan, zo informeerde de wethouder. ,,MeerWonen heeft hier geen haast mee. Ze willen samen met de bewoners tot planvorming komen.''


Joep Derksen