Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

Ouder echtpaar mag blijven

HOOGMADE – Eigenlijk zou het bejaarde echtpaar hun recreatieve woonboot weg moeten halen van de Frederikskade. Deze boot ligt er zonder vergunning, zo ontdekte een gemeentelijke toezichthouder. Toch heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, om geen handhavingstraject te beginnen.


Het echtpaar lig namelijk al sinds 1967 op deze plek met een boot. In eerste instantie met een IJsselaak en later met een woonboot. Tot 2004 lag die IJsselaak er legaal, maar toen deze vervangen werd door een woonboot, verviel ook de vergunning. Er heeft echter nooit iemand geklaagd en harde maatregelen worden daarom niet genomen. Wethouder Yvonne Peters (VVD) laat hierover weten: ,,Gezien het gebruik en de leeftijd van de betrokkenen hebben we over ons hart gestreken. Er is geen sprake van permanente bewoning, want deze mensen wonen op neen ander adres. We gedogen deze situatie, zolang deze mensen er gebruik van maken. Maar daarna is het afgelopen.''