Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2017

Pannakooi sterft stille dood

HOOGMADE > Tijdens de initiatievenmarkt werd het idee voor een pannakooi beloond met een bijdrage van de gemeenteraad van maar liefst 25.000 euro. Maar nu dreigt die pannakooi er toch niet te komen. De reden? De initiatiefnemer heeft te horen gekregen, dat hij persoonlijk verantwoordelijk wordt voor het onderhoud van de pannakooi. En daar voelt hij niets voor.


Maandag 12 juni wilde gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA) hier tijdens de fractievergadering van zijn partij meer over weten. Mooren vond het vreemd, dat er in andere dorpskernen wel pannakooien staan, die door de gemeente onderhouden worden. En dat een inwoner met dat idee, vervolgens zelf ook voor het onderhoud moet zorgen. Maar Mooren kreeg geen steun binnen zijn partij. CDA-raadslid Marcel Doze (CDA) liet weten: ,,Er is vanuit de raad geld beschikbaar gesteld om het plan uit te voeren en daar hoort ook onderhoud bij. Het is absoluut niet de bedoeling, dat we daar mee gaan participeren.'' Fractievoorzitter Karin van der Kaaden was het hier mee eens: ,,Het Mariakapelletje krijgt ook jaarlijks onderhoud van de vrijwilligers. Als een pannakooi stuk gaat, heeft de gemeente daar geen structureel geld voor.'' Hierop opperde Doze: ,,Laat de initiatiefnemer de 'Stichting Vrienden van de Pannakooi' oprichten.''