Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Pleidooi voor afsluiting Molenstraat

HILLEGOM > Er bestaat een kans, dat de Molenstraat wordt afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Als een donderslag bij heldere hemel kwam dit voorstel van fractievoorzitter Evers (BBH) tijdens de vergadering van de raadscommissie op donderdag 1 juni. Hij deed dit tijdens de besprekingen over een kredietaanvraag voor het ontwikkelen van de Houttuin-Molenstraat.

Volgens het voorstel, dat wethouder De Jong had ingediend, zou de rijrichting van het verkeer in de Molenstraat na de herinrichting de andere kant op moeten gaan. Maar Evers stelde onomwonden: ,,We zien het nut niet in van het omdraaien van de rijrichting. Sluit de Molenstraat gewoon af, via een paal in de straat, waardoor de winkeliers bevoorraad kunnen worden.'' Dit pleidooi werd gesteund door fractievoorzitter Ringelberg (VVD). Hierop greep de wethouder naar de microfoon. Hij probeerde te voorkomen, dat het voorstel voor het afsluiten van de Molenstraat ook echt behandeld wordt in de aankomende gemeenteraadsvergadering. De Jong liet weten, dat hij de suggestie voor de afsluiting ,,mee zou nemen''. Toch lijkt het er op, dat BBH en VVD een voorstel in zullen dienen om te kijken naar de mogelijkheid voor het afsluiten van de Molenstraat. De start van de werkzaamheden is gepland voor eind augustus of begin september; dan moet ook duidelijk zijn of de Molenstraat afgesloten wordt voor al het verkeer, of dat alleen de rijrichting wordt veranderd.


Joep Derksen