Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Raad ontevreden met informatieverstrekking wethouder

HILLEGOM > Heeft wethouder Fred van Trigt (CDA) de gemeenteraad wel voldoende geïnformeerd? Dit vroeg raadslid Van Rijn (BBH) zich donderdag 1 juni af. Op 18 mei stelde hij vragen over de financiële consequenties van de wachttijden in de jeugdzorg. De wethouder gaf toen aan, dat nog niet alle informatie bekend was. Maar dit onderwerp bleek toch al op 10 mei besproken te zijn in een vergadering van het Algemeen Bestuur van het gemeentelijk samenwerkingsverband Holland Rijnland.

Van Trigt gaf aan, dat er inderdaad financiële gegevens bekend waren, maar dat die op 10 mei nog niet definitief waren. ,,Als er een definitieve rapportage zou zijn, dan had u deze gekregen.'' Hierna gingen de gemeenteraadsleden met elkaar een discussie aan, of zij voortaan ook 'conceptcijfers' willen ontvangen. Een meerderheid lijkt hier op dit moment voorstander van te zijn. Raadslid Boschma (D66) stelde: ,,Deze conceptcijfers waren dermate definitief, dat Holland Rijnland er conclusies aan trok. Als wij er om vragen, dan hadden wij deze cijfers moeten hebben. Waarom denkt de wethouder dat die cijfers niet voldoende waren om er conclusies aan te trekken, terwijl Holland Rijnland denkt, dat het wel kan?'' Van Trigt reageerde door te stellen, dat ,,het hoofdstuk over wachttijden en wachtlijsten ontbrak. Ik wil uw raad goed informeren en niet half.'' Later dit jaar voert de gemeenteraad een discussie over de vraag hoe en wanneer het college financiële informatie moet doorgeven.


Joep Derksen