Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Speeltoestellen Kanaalstraat verplaatst

LISSE > Fietsers en spelende kinderen gaan niet samen in de Kanaalstraat. Keer op keer vinden er bijna-aanrijdingen plaats ter hoogte van de C&A. Kleine kinderen rennen dan enthousiast van het ene speeltoestel naar de andere aan de overkant van de Kanaalstraat. En komen dan bijna onder de wielen van een voorbijrijdende (brom)fietser.

Er is geen politieke meerderheid voor een fietsverbod in de Kanaalstraat, maar het college van burgemeester en wethouders neemt actie naar aanleiding van een burgerinitiatief. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) laat weten, dat hij benaderd is met de vraag of die speeltoestellen aan één kant van de Kanaalstraat kunnen komen. Zo rennen de kleine kinderen niet meer zo snel de Kanaalstraat op. Verkeersdeskundige ambtenaren waren het hier mee eens en ook citymanager Eva Rusman heeft navraag gedaan bij de naburige ondernemers om te vragen of zij problemen hadden met de verplaatsing. Dat blijkt niet zo te zijn.

Het is dus zeker, dat de speeltoestellen verplaatst worden, maar wellicht worden ze helemaal weggehaald op dat stukje van de Kanaalstraat, naar een andere plek in het winkelcentrum. De gemeente bekijkt nu vier mogelijke locaties. Nieuwenhuis informeert: ,,We hebben bedacht, dat de speeltoestellen misschien wel zou kunnen staan in het verkeersluwere gebied van Blokhuis. Bijvoorbeeld tegenover Blokker. Daar wordt alleen maar gewandeld en er is genoeg breedte, voor zowel de speeltoestellen als de wandelaars. De ondernemers zijn het er mee eens, het is verkeerskundig verantwoord en als iedereen er blij van wordt, laten we het dan doen.'' De verplaatsing van de speeltoestellen zal nog dit jaar gebeuren.


Joep Derksen