Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

Unieke samenwerking tussen tennisverenigingen

Nieuwkoop – Voor het eerst in de geschiedenis van Nieuwkoop hebben de zes tennisverenigingen de handen in elkaar geslagen. Zij gaan, samen met de Hockeyclub Nieuwkoop, een Stibuni 2.0 oprichten. Hiermee volgen deze sporten de voetbalverenigingen, die met de huidige Stichting Buitensport Nieuwkoop veel gemakkelijker aan geld kunnen komen voor bijvoorbeeld nieuwe velden.

De besturen van de zeven sportverenigingen kwamen onlangs bij elkaar. Tot nu toe regelde iedere vereniging zelf het geld voor nieuwe tennis- en hockeyvelden of een uitbreiding van de kantine. Dat ging bijvoorbeeld via het uitgeven van obligaties, of met het aangaan van risicovolle leningen. Binnenkort is die tijd voorbij, zo hoopt Rob Koeleman, voorzitter van de TV (tennisvereniging) Nieuwkoop.


Hij laat weten: ,,We gaan samen de schouders er onder zetten. Iedere club stelt een overzicht op van zaken die moeten gebeuren, zoals het banenonderhoud en de benodigde vernieuwingen.'' Dat overzicht moet half augustus klaar zijn en dan gaan de verenigingen hiermee naar de gemeente. De oprichting van de Stibuni 2.0 is een unieke situatie: ,,Het is bijzonder, dat we als tennisverenigingen in gezamenlijkheid optreden, terwijl we tot nu toe allemaal onze eigen broek ophielden. De Stibuni 2.0 zorgt er voor, dat de kwaliteit van de tennisverenigingen verbeterd wordt; iedereen is blij met de kansen, die dat brengt.''