Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

,,Van Expert Bollenstreek wordt je nog steeds wijzer''

HILLEGOM - Al zestien jaar staan de medewerkers van Expert Hillegom met raad en daad klaar voor hun klanten. Eigenaar Rob Bedijn is samen met zijn partner Anita Bakker, het gezicht van de zaak. Dat heeft er toe geleid, dat in de loop der jaren mensen vanuit de hele Bollenstreek, Leiden en Haarlemmermeer naar Hillegom komen, om daar topkwaliteit hifi of witgoed te kunnen kopen.

Door Joep Derksen

Officieel heet de zaak nog 'Expert Hillegom', maar op social media wordt deze winkel al 'Expert Bollenstreek' genoemd. En daar is een reden voor, zo laat Bedijn weten: ,,Wij leveren af en bieden service aan huis in de wijde regio. Niet alleen in de hele Bollenstreek, maar van Haarlemmermeer tot aan Leiden. En uiteraard vragen we voor de meeste gevallen geen voorrijkosten; iedere klant is ons namelijk even lief!''

Bijzonder is, dat dankzij de service van Expert Hillegom een bestelde televisie, hifi-installatie of witgoedapparatuur al dezelfde dag in huis kan staan; vóór 13:00 uur bestelt, is vóór 21:30 uur in huis. Dat geldt dus ook voor de consument die bestelt op www.expert.nl. Wie in de Bollenstreek, Leiden of Haarlemmermeer woont, komt dan automatisch terecht bij Expert Hillegom. ,,We helpen de klanten via internet op precies dezelfde manier en met dezelfde service als wanneer iemand bij ons in de winkel staat'', informeert Bedijn.

Het familiebedrijf Expert Hillegom bestaat al bijna zestien jaar en is opgezet door Bedijn zelf. Zijn gedachten gaan terug naar het verleden. ,,In mijn jonge jaren was ik al met elektronica aan het experimenteren. Na mijn studie elektrotechniek aan de LTS leerde ik door voor elektromonteur. Tijdens mijn diensttijd kwam ik in aanraking met de zenderwereld en ging ik me steeds meer interesseren voor studioapparatuur.'' Nadat de diensttijd was afgelopen, begon Bedijn te werken bij Van Berge Henegouwen in Leiden, waar hij het belang van uitstekende service richting de klanten leerde. Vervolgens werkte hij 11,5 jaar bij Expert Van den Berg in Haarlem, onder meer op de buitendienst en als zelfstandig installateur.

In 2001 voelde Bedijn, dat het juiste moment was gekomen om een eigen Expert-winkel op te zetten. ,,Ik opende de winkel in 2001 op 29 november. Het was een mooie start, maar ook wel gewaagd. Gelukkig pakte het heel goed uit. In Haarlem heb ik veel geleerd van mijn toenmalige werkgever. Het geven van goede service is mij met de paplepel in gegoten. Ik had en heb één missie: ik wil hier geen dozen schuiven, maar de winkel zo op de kaart zetten, dat mensen weten wie Rob en zijn team zijn. Het gaat hier om service, service en service; als mensen hier binnenlopen, weten ze waar ze aan toe zijn. Dat is ook mijn redding geweest in de crisis. Klanten bleven ons trouw. Nu zien we, dat mensen die 'vreemd gegaan zijn' door bijvoorbeeld iets te kopen via internet, steeds vaker weer terugkomen. Ze realiseren zich, dat de laagste prijs niet het het allerbelangrijkste is, maar dat de service wél belangrijk is.''

Expert Hillegom specialiseert zich op de producten en merken, waar de consument warm voor loopt. Bedijn loopt door de grote en overzichtelijke winkel en wijst aan: ,,50% van iedere televisie, die verkocht wordt, is van Samsung. Wij zijn nu VIP-dealer van Sasmsung en zetten ons met hart en ziel in voor dit werk. Qua assortiment en service steken we onze nek uit en daarom hebben we de nieuwste producten van Samsung altijd als eerste in onze winkel liggen.'' Expert Hillegom is niet alleen specialist in Q-led televisies van Samsung. Maar ook heeft de winkel vanaf eind juni compleet nieuwe O-led televisies van LG, Sony, Philips en Löwe.

Een ander populair merk is Sonos: Dat is met name bekend van de playbar en draadloze luidsprekersystemen. Maar liefst 80% van alle hifi is van Sonos. Expert Hillegom is ook niet voor niets de grootste Sonos-dealer van de Bollenstreek. ,,We specialiseren ons echt op dit merk'', informeert Bedijn. ,,We hebben een Sonos-woonkamer; alleen op deze manier kan de consument écht beleven hoe het in de woonkamer klinkt. Je gaat in de bank zitten en geniet van het Dolby surround sound.''

Iedere bezoeker van de winkel valt ook direct de speciaal ingerichte koffiehoek op, met een brede keuze aan Nespresso apparaten en artikelen. Koffie is een sterk groeiende markt en Nespresso is hier marktleider; het is dan ook een must voor iedere koffiegenieter om een Nespresso-apparaat in huis te hebben.

Klanten op zoek naar witgoed, zijn bij Expert Hillegom ook aan het juiste adres. En Bedijn heeft goed nieuws te melden: ,,Deze zomer gaan we de witgoedafdeling aanpakken en krijgt de winkel een facelift. We gaan ons meer richten op inbouwapparaten en de vervangingsmarkt voor de keuken. Daarom realiseren we een inbouwwand en inbouweilanden voor het witgoed.'' Koopjesjagers zijn bij Expert Hillegom ook aan het juiste adres: Expert Hillegom is een zelfstandige vakspeciaalzaak, die is aangesloten bij de formulegestuurde verkooporganisatie Expert. Maar het zijn de eigen (lokale) mensen, die de service verlenen, installeren, monteren en repareren. Omdat de Expert-organisatie vijftig jaar bestaat, zijn er dit jaar ook doorlopend acties; consumenten kunnen dus gebruik maken van heel mooie kortingen!

Bedijn kijkt vooruit naar de toekomst: ,,Het ziet er goed uit. Op dit moment plussen we en de consument is bereid om geld uit te geven aan kwaliteitsartikelen op het gebied van tv, hifi en witgoed. De komende jaren gaan we investeren in onze klanten, maar ook in onze winkel, zodat die er nóg beter voor staat en dat de artikelen nog makkelijker te vinden zijn.'' Hij lacht: ,,Van Expert Bollenstreek wordt je nog steeds wijzer. Ook als je in Noordwijk of Katwijk woont; wij zijn er als Expertwinkel ook voor u. We verlenen service voor en na de aankoop.


Expert Hillegom, Meerstraat 12b, Hillegom, W: www.expert.nl