Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juni 2017

Waterrecreatiedag is feest van het jaar

WOUBRUGGE – Op zaterdag 17 juni is Woubrugge voor één dag het centrum van de wereld van vertier. Tijdens de Waterrecreatiedag is er van alles te doen op en rond het water. Of het nu gaat om drakenbootraces, het Schippersfeest of een ambachtenplein. Maar dit jaar vinden er ook een aantal bijzondere activiteiten plaats.

Één daarvan is de vlootschouw, die tussen 15:00 uur en 16:00 uur de kades van Woubrugge passeert. Daarvoor doet de organisatie een oproep aan alle (sleep)booteigenaren, om langs de kades af te meren voor een feestelijke passage. Namens de organisatie laat Judith van Leeuwen weten: ,,Precies op deze dag is de doorvaart van historische schepen, die van Den Helder richting Sail varen. Vanuit Veere varen ze door Woubrugge; laten we langs de kant allemaal sleepbootjes en ander leuke boten leggen. Als ze er tussen 09:00 en 17:00 uur zijn, wordt de feestvreugde verhoogd, zeker als je je boot versierd. Burgemeester Marina van der Velde zal de opening van het evenement doen, onder begeleiding van het lied 'Smoke on the water'. We vragen de bootjeseigenaren om mee te toeteren. Degene die dit het beste doet, krijgt een dorstlessende verrassing.''

De Waterrecreatiedag bestaat al sinds 1989 en is ieder jaar opnieuw georganiseerd. Het is geen kleinigheid, aangezien dit voorbereid wordt door slechts een tiental vrijwilligers. En bij dat regelen komt heel wat kijken; tot aan het verplicht plaatsen van gebodsborden op de oevers langs de Wetering. Toch is het ook dit jaar weer gelukt om met nieuwe evenementen te komen, terwijl tegelijkertijd succesvolle activiteiten uit het verleden behouden zijn. Bij de Waterrecreatiedag gaat het namelijk niet alleen om aqua-activiteiten. Natuurlijk kunnen we weer genieten van de fameuze drakenbootraces, waar de teams al voor zijn ingeschreven. Maar er zijn nog enkele plekken vrij voor de even spannende Dragontrekcompetitie. Van Leeuwen informeert: ,,Dit is in feite touwtrekken op het water tussen de drakenbootteams. Dat deden we vorig jaar voor het eerst en het was een groot succes. Stoere vriendengroepen gingen tegen elkaar en konden bewijzen dat ze het sterkste waren.''

Al om 09:00 uur beginnen zowel de braderie als de kofferbakverkoop; wie oude spulletjes en speelgoed in zijn huis heeft liggen, kan hier via de kofferbakverkoop van af komen; alles wat in de eigen auto past, mag verkocht worden. Op de braderie zijn weer veel nieuwe stands, waarbij uiteraard de palingroker niet zal ontbreken. Ter hoogte van Woudsoord is die dag een voetgangerspont in gebruik, om de vele bezoekers over de Wetering te vervoeren tussen de Comriekade en de Van Hemessenkade. Want aan weerszijden is er veel te beleven. Zo kunnen de mensen genieten van een houtsnijder (woodcarver) en traditionele smid (blacksmith) op het Ambachtenplein. De kinderen kunnen helemaal los gaan op het brandweerplein, met onder meer een springkussen en waterspuitactiviteiten. Maar de brandweer zelf geeft ook demonstraties, zoals het openknippen van een auto.

En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over het suppen, schotslopen, de bungeerun en de concerten van Crescendo, de Heerlijkheid Hoogmade en de Waldbrücker Musikanten. De leden van Scouting 63 uit Leimuiden nemen gasten mee op vletten en trekken deze over het water. Tussen 09:00 uur en 17:00 uur komen de bezoekers ogen en oren tekort, om overal van te genieten. En aan het eind van de middag verplaatst iedereen zich naar het Batahofplein, waar het 'Schippersfeest nieuwe stijl' van start gaat. Dan proosten alle aanwezigen op een fantastische dag, die heeft plaatsgevonden.

Voor meer informatie of om in te schrijven, ga naar: www.waterrecreatiedag.nl.


Joep Derksen