Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 juni 2017

Wennen aan onkruid

Nieuwkoop – Zo mooi en onkruidvrij als de straten vroeger waren, wordt het nooit meer. De huidige manieren van onkruid bestrijden blijken lang niet zo effectief te zijn, als het RoundUp dat tot twee jaar geleden werd gebruikt. Tegenwoordig wordt het onkruid weggebrand of met kokend water overgoten. Maar voordat dit gebeurt, moet dat onkruid wél de kop opsteken.

Gemeenteraadslid Kees Hagenaars (MPN/PN) constateerde tijdens een raadsvergadering, dat het onkruid op sommige plekken ,,al tien centimeter hoog'' is. Hij is bezorgd: ,,We zien dat met name in de woonwijken het groen behoorlijk fors omhoog komt. Als je onkruid laat verloederen, trekt dat ook vuil op andere manieren aan.''


De gemeente bestrijdt het onkruid in de kernen en winkelcentra beter, dan in de omliggende wijken. Maar als die straatjes ook op dezelfde manier moeten worden aangepakt, gaat dat de gemeente zo'n 120.000 euro extra per jaar kosten, zo rekende een ambtenaar voor. ,,We zullen moeten wennen aan het huidige niveau. Het lukt nooit meer om de schone straten te krijgen, zoals het was, met de huidige manier van onkruid bestrijden.'' Overigens hebben vorig jaar slechts veertien mensen bij de gemeente geklaagd over het onkruid in de straten.