Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2017

Wonen in bedrijf mogelijk gemaakt

KAAG EN BRAASSEM > Tientallen inwoners bezochten dinsdag 23 mei de inloopavond voor het 'Bestemmingsplan Oud Ade en Rijpwetering'. Zij kwamen er achter, dat er maar weinig veranderingen zijn. Wel is er nu de gelegenheid voor het indienen van plannen voor het wijzigen van een bestemming. Dat kan natuurlijk ook later in de komende tien jaren, maar dan moet er een apart traject voor worden opgestart en dat kost de aanvrager weer tijd en geld in verband met leges die de gemeente dan heft.


Een aanwezige ambtenaar informeert, dat er één grote verandering plaats vindt: alle bedrijfsbestemmingen worden zo aangepast, dat de eigenaren ook de mogelijkheid om ,,binnenplans te wonen''. Dus als iemand stopt met het bedrijf, kan hij een eenvoudige aanvraag doen om daar te blijven wonen, zonder dat de gemeenteraad hiervoor toestemming moet geven. Het college van burgemeester en wethouders neemt er namelijk een besluit over. ,,Het is een snellere procedure en je hoeft er niet voor naar de Provincie Zuid-Holland'', aldus de ambtenaar.