Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2017

Gemengde gevoelens bij TOP-trajecten

KAAG EN BRAASSEM – De TOP-trajecten; de besprekingen over de komst van extra sociale woningen, zijn van start gegaan. En in de verschillende dorpen heeft dat tot verschillende resultaten geleid, zo laat wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) weten.

Tijdens een TOP-traject komen de omwonenden en gemeentelijke vertegenwoordigers drie keer bij elkaar. Bij de eerste bijeenkomst kan iedereen zijn of haar bezwaren en tegenstand uiten. Hierna komen de mensen bij elkaar om ideeën naar voren te brengen. Daarna worden deze ideeën (deels) verwerkt in een plan, waarna dat plan in een derde bijeenkomst gepresenteerd en besproken wordt.

Schoonderwoerd vertelt over de TOP-bijeenkomsten op de Van Egmondlocatie en bij de Gerardusschool. De sfeer bij die beide bijeenkomsten was totaal verschillend, zo blikt de wethouder terug. ,,De sfeer rondom het dossier Van Egmondlocatie is nog niet helemaal positief. De mensen twijfelen aan de nut en noodzaak. Dat kwam er goed uit die eerste avond. Bij de Gerardus was de sfeer van de avond heel anders; er was veel enthousiasme voor het plan. Mensen wilden weten waar ze konden inschrijven en of ze ook naast de huidige buren kunnen gaan wonen.''


De eerstvolgende TOP-bijeenkomst voor de Gerardus is op woensdagavond 5 juli en de dag er na komen de omwonenden van de Van Egmondlocatie weer bij elkaar. Er wordt een maquette gemaakt van de buurt van beide locaties. En vervolgens wordt een uitsnede gemaakt van het plangebied. De mensen kunnen met bouwstenen, parkeerplaatjes, watertjes. Bomen hun ideeën doorgeven. Na de zomer komen scenario's en resultaten. Schoonderwoerd: ,,Of mensen bereid zijn hier aan mee te werken, dat is aan hen zelf. De raad heeft opdracht gegeven hier aan de slag te gaan met extra sociale woningen.''