Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2017

Meebetalen aan Leidse ijsbaan

KAAG EN BRAASSEM – Het gemeentebestuur wil niet bijdragen aan de Leidse ijsbaan van 250 meter lang. Maar waar het gaat om een nieuwe ijsbaan van 333 meter, houdt wethouder Henk Hoek (CDA) de mogelijkheid nog open, dat ook Kaag en Braassem daar een financiële bijdrage aan levert. Dat bleek maandag 3 juli tijdens de gemeenteraadsvergadering.


In de gemeente Leiden is er al jaren een discussie over het realiseren van een nieuwe ijsbaan. Nu wordt er ook gekeken naar gemeenten in de regio, om te zien of zij bereid zijn om een bijdrage te leveren. Het zijn namelijk niet alleen Leidenaren, die op de ijsbaan komen schaatsen, maar ook ijsliefhebbers uit andere dorpen. Hoek liet weten, naar aanleiding van een vraag van het CDA. ,,De 333 meter baan is een groot verlangen van schaatsverenigingen in onze gemeente. Ik heb vastgesteld, dat veel meer regiogemeenten daar wel wat voor voelen. Een 333 meter baan heeft inhoudelijk meer mogelijkheden voor de schaatssport in de regio.'' Hij besloot: ,,Als Leiden het besluit gaat nemen om die 333 meter baan in onderzoek te nemen, dan komt er een roadshow langs de raden. Op die manier worden alle raden op dezelfde manier geïnformeerd over wat het plan is en wat (hoeveel geld, JD) er van de raden wordt verlangd.''